Suruhanjaya Perjudian Nevada Memberi Pemegang Kepentingan MGM Lesen Terhad
toto

Suruhanjaya Perjudian Nevada Memberi Pemegang Kepentingan MGM Lesen Terhad

Suruhanjaya Permainan Nevada, pengawal selia pasaran perjudian Nevada yang berkembang maju , telah memberikan lesen terhad kepada jutawan Barry Diller untuk kepentingan pemilikan MGM Resorts International. Pengarah IAC memiliki 14% saham MGM dan kini berada di bawah penyiasatan dagangan dalaman oleh Live data sgp Jabatan Kehakiman dan SEC.

“Itu Tidak Adil,” Jerit Diller Semasa Mendengar Keputusan
Pesuruhjaya Ogonna Brown adalah satu-satunya ahli yang membantah kerana dia menyatakan bahawa tidak ada keperluan untuk menyerang Diller dengan batasan. Suruhanjaya Perjudian Nevada mengundi sama ada Diller perlu diberi had ke atas pelesenan penuh. Undian berakhir dengan 4 undian untuk had dan 1 menentang.

Diller menjerit “itu tidak adil” semasa mendengar keputusan itu dan dia memberitahu suruhanjaya itu bahawa ini adalah masa yang sangat buruk dan bahawa dia tidak bersalah atas tuduhan yang dilemparkan kepadanya.

Perbicaraan selama dua jam itu berakhir dengan keputusan bahawa Diller akan mempunyai lesen bersyarat yang akan bertahan selama 2 tahun. Sebab utama suruhanjaya itu tidak memberikan pelesenan penuh kepada Diller ialah dia sedang dalam siasatan persekutuan.

Pada asalnya, Diller sepatutnya diberikan pelesenan penuh. Suruhanjaya mencadangkan itu pada bulan Mac, tetapi ketika itulah Wall Street Journal menerbitkan sekeping di mana ia memberi penerangan tentang pembelian saham yang mencurigakan yang dia sertai.

Pesuruhjaya Rosa Solis-Rainey membuat usul untuk lesen terhad itu dan menyatakan bahawa walaupun keseluruhan keadaan mungkin kebetulan, seperti yang dikatakan oleh Diller, ini adalah sesuatu yang tidak boleh diabaikan oleh suruhanjaya itu. Solis-Rainey menyatakan bahawa “lesen permainan adalah satu keistimewaan,” dan walaupun tiada bukti kukuh terhadap Diller, suruhanjaya itu tidak boleh menutup mata terhadap aktiviti yang mencurigakan itu.

Diller Membeli Stok dalam Activision Blizzard Sejurus Sebelum Syarikat Diambil Alih oleh Microsoft
SEC melancarkan siasatan terhadap Diller, Alexander von Furstenberg (menantu tiri Diller), dan David Geffen (eksekutif filem dan penerbit) berhubung pembelian result hk saham yang mencurigakan. Mereka membeli saham dalam Activision Blizzard pada hari Jumaat sebelum Martin Luther King hujung minggu tiga hari.

Tidak lama selepas saham itu dibeli, Activision Blizzard telah diperoleh oleh Microsoft dan dengan itu, saham syarikat itu serta-merta meningkat. Hujah Diller ialah pelaburannya adalah kebetulan dan mereka tidak tahu apa-apa tentang pembelian itu.

Selepas berita dia berada di bawah siasatan persekutuan diketahui umum, Suruhanjaya Permainan Nevada memutuskan untuk memberinya lesen terhad data pengeluaran macau selama dua tahun. Ini bermakna Diller akan terus bekerja sebagai pengarah MGM, tetapi dia perlu kembali untuk pertimbangan semula selepas dua tahun berlalu.

Diller sendiri melaporkan dakwaan terhadapnya dan suruhanjaya itu menyatakan bahawa jika dia terjumpa maklumat baharu, dia boleh melaporkan diri untuk pendengaran sebelum tarikh akhir dua tahun berlalu. Saham Activision Blizzard dibeli pada harga $40 sesaham dan selepas syarikat itu dibeli oleh Microsoft, harganya meningkat kepada $63.